Despre grupul de studiu pentru Comunicare Nonviolentă

Tocmai se încheie un program pilot al unui grup de studiu pentru Comunicarea Nonviolentă, pe care cu drag şi multe emoţii l-am facilitat. Ne-am însoţit paşii în călătoria în lumea comunicării nonviolente şi am crescut împreună cu nedumeriri, întrebări, emoţii, răbdare, blândeţe,  zâmbete, îmbrăţişări şi empatie.

Ce fel de grup este ?
Nu, nu este un grup de terapie sau suport. Este un grup care studiază modelul Comunicării Nonviolente (sau CNV) al lui Marshall Rosenberg, ghidându-ne după cartea lui Comunicarea Nonviolentă – Un Limbaj Al Vietii / Nonviolent communication: A language of life .

Cât de mari, de mici, de ficşi sau de largi ar "trebui" să fie pantofii empatiei?

Cât de mari, de mici, de ficşi sau de largi ar „trebui” să fie pantofii empatiei?

Dacă te întrebi cine vine la acest grup, pot să îţi răspund că cei care s-au înscris la grup sunt jurişti, IT-işti, HR-işti, economişti, agenţi imobiliari, medici, profesori, ingineri, antreprenori; sunt studenţi, manageri, simpli angajaţi sau free lanceri; unii au venit în cuplu, alţii şi-au lăsat jumătatea acasă, iar unii au venit chiar dacă nu  sunt într-un cuplu sau au venit cu un prieten sau coleg.
Şi-au dorit să fie membri ai grupului pentru a parcurge cursul nu pentru că ar fi violenţi, ci pentru că doresc să aducă armonie în relaţiile pe care le au cu colegii sau cu cei dragi, partenerul, părinții, copiii, prietenii.

Pe scurt: grupul este pentru oricine, indiferent de meserie sau statut social, îşi doreşte relaţii ce calitate, autentice.

Ce spun participanţii de la ediţia trecută a grupului:

„Am participat cu mare drag și entuziasm la întâlnirile Grupului de studiu Comunicarea nonviolentă. Această participare, dialogurile cu Lăcrămioara și cu ceilalți participanți, mi-au permis să înțeleg mai bine etapele Comunicării nonviolente. Mi-am clarificat, în plus, că oricâtă măiestrie ai avea în mânuirea cuvintelor, acest gen de abordare a comunicării este cheia pentru a auzi și a fi auzit până la cele mai profunde niveluri.
Am mai aflat că laudele/aprecierile, cât ar fi ele de pozitive, ascund de multe ori judecăți de valoare. Iar criricile și chiar firia pot fi exprimate nonviolent.
Am încheiat acest ciclu un pic mai bun decât am fost la început.” ne-a spus Decebal, participant la editia precedentă a Grupului de Studiu.

Ce fac membrii grupului de studiu?
– citesc capitol cu capitol cartea lui Marshall, fac exerciţii practice şi trăiesc  empatia timp 13 întâlniri.
– au teme pentru acasă după fiecare întâlnire, teme ce sunt  material/subiect de discuţie şi exerciţiu în următoarea sesiune. Pregătirea pentru următoarea sesiune are nevoie de aproximativ o oră în fiecare săptămână.
– La întâlniri se discută ideile din carte pe exemple concrete din viaţa noastră pentru o încredere şi o înţelegere sporită, ducând la o învăţare mai uşoară
– Învăţăm să ne dezvăţăm de anumite tipare de comunicare care nu ne sunt benefice şi învăţăm moduri care aduc conectare şi empatie
– La sfârşitul cursului, avem o înțelegere mai clară cu privire la elementele de bază ale Comunicării Nonviolente (CNV), sesiunile concentrându-se pe exersarea conceptelor de bază ale CNV pentru a comunica uşor în “Limbajul Vieţii”.

Ce teme sunt abordate în cadrul grupului de studiu?
Temele abordate sunt cele prezentate de Marsahl Rosenberg în cartea Comunicarea Nonviolentă – Un Limbaj Al Vietii / Nonviolent communication: A language of life:  Comunicarea care blochează compasiunea; Paşii comunicării nonviolente: observația obiectivă, identificarea si exprimarea emoțiilor şi nevoilor, precum şi exprimarea unei solicitări; empatia, autoempatia si rolul ei ; exprimarea furiei şi folosirea forței;  consilierea altor persoane in CNV; exprimarea aprecierii

Se pregăteşte un nou grup de studiu. Ai vrea să fii şi tu parte din această comunitate? 
Un grup se închide, un altul se pregăteşte să se lanseze. Mi-am clarificat ce merge bine şi ce merge mai puţin bine, mi-am ajustat activităţile, am adăugat idei noi şi sunt gata pentru a porni un nou grup de studiu.
Dacă şi pe tine te preocupă cum să îţi îmbunătăţeşti comunicarea şi conectarea cu oamenii importanţi din viaţa ta, cu colegii sau cu cei dragi, partenerul, părinții, copiii, prietenii,  te invit cu drag să descoperim împreună Comunicarea Nonviolentă în cadrul unui nou grupi de studiu ce îşi va începe călătoria curând.

Grupul de studiu se va desfăsura săptămânal, miercurea seara, de la 19:00 – 21:00 (se poate organiza şi dimineaţa, dacă există solicitări), pe parcursul a 13 întâlniri, fiind recomandată participarea la toate sesiunile deoarece sunt noţiuni ce se leagă între ele, de la o sesiune la alta. 
În funcție de dinamica grupului o întâlnire durează 120 – 150 minute.
Zilele sunt fixe (doar în situaţii neprevăzute pot fi amânate ulterior):
Vezi aici programul întâlnirilor

Unde au loc întâlnirile ?
Întâlnirile vor fi într-o zonă centrală din Bucureşti, aproape de metroul Piaţa Iancului. Te asigur că te voi aştepta cu drag cu o cană de ceai şi plăcintă caldă, într-un cerc de încredere, într-o locaţie centrală, cu acces uşor. 

Cât de mare poate fi grupul?
Aproximativ 15 participanţi, dar nu mai puțin de șapte.

Care este CONTRIBUŢIA ta?
Fiecare întâlnire va fi intensă şi interactivă, iar energia şi buna-dispoziţie de la întâlnire vin şi prin implicarea şi contribuţia participanţilor.
Contribuţia financiară recomandată este 100 lei/întâlnire, astfel contribuţia pentru tot programul va fi de
1300 de ron.

Contribuţia financiară include :
– accesul la curs într-un cadru organizat
– cartea ”Comunicarea Nonviolentă” de Marshall Rosenberg (format printat în lb. romană)
– biblioraft personalizat
– exerciții pentru fiecare întâlnire
– suport de curs
– înregistrarea audio a întâlnirilor de la curs.

Despre oferte si opţiuni de plată, îţi recomand să citeşti aici:
https://www.lacramioaraocunschi.ro/index.php/optiuni-de-plata/
În cazul unor dificultăţi financiare, dacă crezi că există o barieră financiară, te rog să îmi scrii.

Înscrierea la grup are două etape
I. Completarea formularului de înscriere – în perioada 04 nov. 2018 – 25 ian. 2019 – vă invit să completaţi formularul de aici  https://goo.gl/forms/iLyqzMcSYjFCkS9J3
, iar în câteva zile veţi fi contactaţi la emailul sau telefonul comunicat
II. Interviul cu cei înscrişi: 05 nov. 2018 – 29 ian. 2019 – facilitatorul grupei va avea discutii individuale cu fiecare persoană înscrisă. Obiectivele interviului sunt:
1. Clarificarea detaliilor legate de curs, aşteptărilor şi angajamentului reciproc pentru o experienţă cât mai benefică pentru toţi.
2. Stabilirea detaliilor legate de plată (numerar/ transfer bancar, factură pe persoană fizică/juridică, contract, şi altele) Prima rata se achită în avans, ÎNAINTE de începerea primei întâlniri.

Pe scurt: De ce să vii şi tu la acest curs şi să fii unul din membrii grupului ?

  • Vei descoperi paşii unui proces de comunicare care, înțeles şi practicat, ne poate îmbunătăți calitatea relațiilor pe care le avem cu colegii sau cu cei dragi, partenerul, părinții, copiii, prietenii. Vom afla cum să ne apropiem de ei prin CNV pentru că CNV este despre abilitatea de a ne conecta pentru a înțelege ce se întâmplă în interiorul nostru şi al celuilalt, care sunt nevoile fiecărui partener de comunicare, precum şi abilitatea de a găsi soluții să ne împlinim nevoile împreună
  • îţi vei dezvolta abilităţile de a asculta
  • va contribui la starea ta de calm, zâmbet şi senin, precum şi la dezvoltarea ta personală
  • vei fi parte dintr-o comunitate care cunoaşte şi practică CNV şi vei descoperi că CNV este mai mult decât un proces de comunicare, este un stil şi o filozofie de viaţă.

Acest curs este o invitaţie de a călători împreună în lumea Comunicării Nonviolente.
Îţi mulţumesc dacă alegi să ne însoţim paşii în această călătorie şi să creştem împreună.

VINO la SEARA PORŢILOR DESCHISE la un WORKSHOP GRATUIT

Pentru că am fost întrebată mulţi ce înseamnă Comunicarea Nonviolentă şi ce presupune un grup de studiu, am hotărât să organizez SEARA PORŢILOR DESCHISE în lumea CNV.
Vino miercuri30 ianuarie , ora 19.00 la la Seara Porţilor Deschise în lumea CNV şi participă la un workshop gratuit care îţi va face invitaţia de a păşi în lumea Comunicării Nonviolente. P
oate aţi vrea să veniţi şi cu un prieten, un coleg sau partenerul de viaţă. Vă aştept cu drag, dar nu uitaţi să vă înscrieţi la eveniment în formularul  de ÎNSCRIERI PENTRU WORKSHOPUL GRATUIT:
https://goo.gl/forms/tnm74hNZ7xHEHIpp1

De asemenea, pot veni în organizația ta pentru a susține acest workshop. Scrie-mi aici

TE INVIT SĂ DONEZI/ SPONSORIZEZI pentru „UN LOC ÎN AŞTEPTARE” 

În funcție de posibilităţile financiare, unii membri pot decide să doneze o sumă pentru „LOC ÎN AŞTEPTARE”, ce va contribui la sustenabilitatea sesiunilor pentru unul sau mai mulţi cursanţi. La grupul precedent am avut participanţi care au fost susţinuţi să participe gratuit. Dacă ai posibilitatea, poţi alege să contribui la susţinerea unui participant la program. Te asigur că vei aduce multă bucurie.
Dacă nu eşti membru al grupului, dar îţi doreşti să contribui la „un loc în aşteptare”, te invit să îmi scrii https://goo.gl/forms/F96m05QzNLN31RCO2 

Despre mine: 

Implicată în comunicarea în organizaţii naţionale si internaţionale, în 2007, am făcut pasul în a organiza si facilita traininguri şi workshopuri de comunicare şi Relationare în afaceri.
Mi-am propus să îmi folosesc abilităţile de trainer, precum si cunoştinţele acumulate în timp, promovând un stil de viaţă sănătos în armonie cu tot ce ne înconjoară: cu oamenii şi cu natura. În 2016, am descoperit Comunicarea Nonviolentă şi o studiez cu emoţie şi pasiune, străduindu-mă să o aplic în viaţa mea. Cred din tot sufletul că empatia este superputerea oamenilor.
Ca facilitator al acestuit grup, vă invit să aflaţi mai multe despre mine aici

Aţi vrea oare să împărtăşiţi şi altor oameni dragi informaţiile despre acest grup? Aţi contribui astfel la nevoia mea de suport şi vă sunt recunoscătoare.
Vă mulţumesc din inimă.

Pentru  informații suplimentare, vă invit să îmi scrieţi pe email: lacra.ocunschi@gmail.com sau un mesaj pe https://www.facebook.com/LacramioaraOcunschi/   

Share Button

2 thoughts on “Despre grupul de studiu pentru Comunicare Nonviolentă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *