Judecă-ți aproapele

      Niciun comentariu la Judecă-ți aproapele

Workshop aplicat pe metoda The Work

De câte ori pe zi te simți blocat? De câte ori pe zi te simți iritat de oamenii din jurul tău? De câte ori pe zi te simți dezamăgit în viața ta? Ai ajuns la locul potrivit!

Pornind de la modelul Comunicării Nonviolente dezvoltat de Marshall Rosenberg, workshopul Judecă-ți aproapele (aka Judge your neighbour) are la bază prezentarea metodei The Work, creată de Katie Byron. Workshopul intenționează să aducă mai multă claritate în ceea ce înseamnă suferința cauzată de gânduri. 

“Thought is the response of the past, which may project itself into the future, but it’s still the past going through the present, modifying it as the future. Thought organizes our life, based on the past.” – Gândul este răspunsul trecutului, care se poate proiecta în viitor, dar este totuși trecutul care trece prin prezent, modificându-l ca viitor. Gândul ne organizează viața, bazându-se pe trecut

Metoda The Work lucrează cu conceptele pe care le-am însușit în trecut și pe care ne-am fondat viața. Unele credințe au rămas necontestate și aduc stres în viața noastră. Pentru a le elibera, uneori avem nevoie să ne uităm la ele și să le contestăm într-un anume fel. 

The Work este o metodă simplă, formată din 4 întrebări și un turnaround, care aduce mai multă claritate și înțelepciune în viețile noastre. Ne ajută să contestăm și să facem pace cu ce există atât în viața de zi cu zi, cât și în relațiile noastre interumane.

Așadar Judecă-ți aproapele (aka Judge your neighbour) este procesul de bază al metodei The Work prin care ne dăm voie să judecăm, chestionând gândurile. 

Despre Katie Byron 
Katie Byron, o femeie cu probleme severe de depresie și agora fobie, a avut, într-o zi în 1986, revelația faptului că suferă atunci când își crede gândurile. Din acel moment a început să dezvolte metoda The Work prin care chestionează gândurile.

Beneficii
Participând la workshop o să: 

  1. îți aduci claritate asupra gândurilor cu privire la cei din jur, la tine și la realitatea ta
  2. înțelegi mai clar diferența dintre percepție și observație, ceea ce te poate ajuta în procesul de conștientizare de zi cu zi
  3. înțelegi ce înseamnă procesul de introspecție și chestionare
  4. faci cunoștință cu o metodă simplă și clară prin care poți contesta credințele care îți aduc stres
  5. te conectezi cu tine și înveți cum să o faci singur când simți nevoia
  6. înțelegi ce sunt gândurile și cum funcționează
  7. înțelegi ce e realitatea
  8. înțelegi care este treaba ta și treaba celuilalt
  9. vezi exact ce gânduri îți aduc stres

Facilitatori:

Elena Popescu

Elena Popescu: Am absolvit facultatea de arte și lucrez în domeniul creativ, fac parte din comunitatea CNV din 2019 și sunt într-o continuă descoperire și curiozitate despre cine sunt. Îmi place să călătoresc atât în afară, cât și înăuntru. M-am întrebat ce sunt gândurile și cum mă influențează ele în diverse situații de viață, așa că am avut marea bucurie de a descoperi THE WORK, metoda lui Katie Byron prin care mi-am dat voie să îmi contest gândurile cu privire la realitate. Surprinzător, realitatea s-a schimbat, relațiile cu ceilalți s-au schimbat și cel mai important: relația cu mine s-a schimbat. Am descoperit că nu e nimic periculos în realitatea noastră, ci doar interpretarea asupra celor ce se întâmplă. THE WORK pentru mine este bucuria de a sta în iubire cu fricile mele. Este filmul realității revăzut în mai multe regii și de fiecare dată cu aceeași actori, văzuți diferit. Scopul meu este să cultiv compasiunea, iar THE WORK este o metodă care aduce pace minții spre a găsi această compasiune și pentru a o răspandi, în toate formele ei.

Lăcrămioara Ocunschi: Sunt trainer și coach, cu o experienţă de peste 20 de ani în management, marketing şi comunicare. În 2016 am descoperit Comunicarea Nonviolentă (CNV) o studiez cu emoţie, bucurie şi entuziasm. Scopul meu este de a crea împreună o comunitate care să cunoască şi să practice CNV.
În 2018 am aplicat pentru prima oară metoda The Work și de atunci pot spune că am putut să înțeleg cu adevărat ce înseamnă perspectivele, cât adevăr deținem și care este realitatea pe care ne-o crează gândurile noastre.

“I don’t let go of thoughts, they let go of me once I put them into inquiry” = „Nu eu las gândurile să plece, ci ele mă lasă pe mine o dată ce încep să le iau la întrebări”
spune Katie Byron.

Haideți să ne luăm gândurile la întrebări!
Creăm un spațiu sigur în care să vă explorați un gând, trecându-l prin cele patru întrebări ale metodei The Work, care la final ne aduc claritate, creativitate, perspective noi și eliberare.

Cum?
O vom face în cadrul unui workhop aplicat pentru un grup de maxim 10 persoane. Workshopul se va desfășura în persoană pentru că multora ne-a fost dor de întâlnirile față în față.
Unde?
– Strada Precupeții Vechi, nr. 67, sector 2, București (aproape de metrou Obor)
– dacă vrei să participi online, te rugăm să ne spui pentru a face aranjamentele
Când?
Sâmbătă, 26 iunie, ora 15.00 – 18.00

Contribuția financiară:
111 lei/ persoană
99 lei/ persoană, dacă vii cu un/o prieten/ă
– include participarea într-un cadru organizat, printuri, apă, ceai, cafea
– dacă dorești, poți contribui și prin a aduce gustări sănătoase (fructe, semințe, nuci), flori sau orice îți dorești pentru a onora spațiul pe care îl co-creăm împreună

Înscrieri
Pentru a participa, te invităm să te înscrii în formularul de mai jos, iar apoi vei primi informații cu următoriii pași.
https://forms.gle/e3t9DAgHfZcLr8qX8

Acest workshop a mai fost organizat cu succes online și vrem să împărtășim din feedbackurile primite

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *