Îţi doreşti mai multă înțelegere, cooperare și armonie în relaţiile importante din viața ta?
Vrei să înțelegi ce blochează comunicarea și cooperarea și cum poți să eviți aceste blocaje?
Vrei să înțelegi de ce atunci când ești sincer poți supăra și îndepărta oamenii de lângă tine și cum să te exprimi pentru a crea conectare și apropiere ?
Vrei să înțelegi ce înseamnă „să nu iei lucrurile sau mesajele personal”?
Toate acestea le poți învăța și integra în viața ta în cadrul unui grup de studiu de comunicare nonviolentă.
Comunicarea Nonviolentă ajută la schimbarea modului în care ascultăm și în care ne exprimăm pentru a crea o conectare și comunicare mai bună cu oamenii importanţi din viaţa noastră. O comunicare mai bună contribuie la relații de calitate și o viață mai armonioasă.
De aceea Comunicarea Nonviolentă (CNV) este des menţionată în cursurile și comunitățile de parenting, coaching, leadership, educație şi nu numai
Știai că Universitatea Harvard a realizat cel mai lung studiu efectuat vreodată despre viața adulților pentru a vedea ce îi face fericiți. Studiul a durat 75 de ani, a urmărit viețile a 724 de bărbați, iar concluziile studiului arată că nu cantitatea, ci calitatea relațiilor contribuie la calitatea vieții.
Comunicarea contribuie major la crearea și menținerea relațiilor de calitate.
Tu ce relații vrei să îngrijești cu o comunicare mai bună ?
Atunci când te gândești la comunicarea din relațiile tale importante, ce îți dorești mai mult: să poți să îți spui cu sinceritate adevărul tău fără ca ceilalți să se simtă răniți sau vrei să nu mai iei mesajele personal și să asculți cu empatie, înțelegând ce se întâmplă cu ceilalți?
Poate îți dorești amândouă. În plus, poate îți dorești să ai mai multă compasiune pentru tine și să afli cum poți contribui la starea ta de bine. Ei bine, principiile Comunicării Nonviolente îți pot fi un sprijin real.
Poate că simți o reticență căci ai citit și văzut filmulețe, ba chiar ai participat la webinarii despre CNV, dar nu ți se pare tocmai ușor sau natural să pui în practică. Ei bine, pentru o cât mai bună însuşire a noţiunilor Comunicării Nonviolente şi dezvoltarea abilităţilor, recomand participarea la un grup de studiu a Comunicării Nonviolente.
Ce fel de grup este ?
Nu, nu este un grup de terapie. Este un grup care studiază modelul Comunicării Nonviolente (sau CNV), model conceput și dezvoltat de doctorul în psihologie Marshall Rosenberg.
Grupul de studiu crează un cadru de experiențe de învățare și este o călătorie în lumea judecăţilor, percepţiilor, empatiei, furiei şi recunoştinţei, ce propune înțelegerea mai multor perspective și instrumente de conectare pentru a da răspunsuri conștiente. În această călătorie, participanții sunt ghidați după cartea „Comunicarea Nonviolentă – Un Limbaj Al Vietii ” scrisă de Marshall Rosenberg.
La grupul CNV înveți ABC-ul Comunicării Nonviolente, pas cu pas și capitol cu capitol
Vei face trecerea de la informația din cărți, filmulețe și webinarii la implementarea în viața reală.
Vei învăța sau (re)descoperi 4 paşi ai unui proces de comunicare care, înțeles şi practicat, poate îmbunătăți calitatea relațiilor pe care le ai cu colegii şi cu cei dragi (partenerul, părinții, copiii, prietenii).
Vei afla cum să te apropii de ei prin CNV pentru că este despre abilitatea de a te conecta pentru a înțelege ce se întâmplă în interiorul tău şi al celuilalt, care sunt nevoile fiecărui partener de comunicare, precum şi abilitatea de a găsi soluții de a împlini nevoile împreună
Ce fac membrii grupului de studiu la acest curs?
- citesc capitol cu capitol cartea lui Marshall, fac exerciţii practice şi trăiesc empatia timp 14 întâlniri.
- au teme pentru acasă după fiecare întâlnire, teme ce sunt material/subiect de discuţie şi exerciţiu în următoarea sesiune. Pregătirea pentru următoarea sesiune are nevoie de aproximativ o oră în fiecare săptămână.
- La întâlniri discută ideile din carte pe exemple concrete din viaţa lor pentru o încredere şi înţelegere sporită, ducând la o învăţare mai uşoară
- învaţă să se dezvețe de anumite tipare de comunicare care nu sunt benefice şi învaţă moduri care aduc conectare şi empatie
- La sfârşitul cursului, au o înțelegere mai clară cu privire la elementele de bază ale Comunicării Nonviolente (CNV), focusul sesiunilor fiind de a exersa pentru a comunica cursiv în “Limbajul Vieţii”
De ce îți recomand participarea la acest grup de studiu?
- vei descoperi 4 paşi ai unui proces de comunicare care, înțeles şi practicat, poate contirbui la îmbunătățirea calității relațiilor pe care le ai cu colegii şi cu cei dragi, partenerul, părinții, copiii, prietenii. Vei afla cum să te apropii de ei prin CNV pentru că CNV este despre abilitatea de a te conecta pentru a înțelege ce se întâmplă în interiorul tău şi al celuilalt, care sunt nevoile fiecărui partener de comunicare, precum şi abilitatea de a găsi soluții pentru împlinirea nevoilor tuturor
- vei dezvolta abilităţile de a asculta activ
- va contribui la starea de calm, zâmbet şi senin, precum şi la dezvoltarea personală
- vei fi parte dintr-o comunitate care cunoaşte şi practică CNV şi vei descoperi că CNV este mai mult decât un proces de comunicare, este un stil şi o filozofie de viaţă.
- vei găsi inspirație
- vei avea motivație interioară și exterioară
- vei lega noi prietenii
Care este profilul participanților
Cei care s-au înscris la grup sunt:
- jurişti, IT-işti, HR-işti, economişti, agenţi imobiliari, medici, coach, psihologi, consilieri, traineri, profesori, ingineri, antreprenori;
- sunt studenţi, manageri, simpli angajaţi sau free lanceri;
- unii au venit în cuplu, alţii şi-au lăsat jumătatea acasă, iar unii au venit chiar dacă nu sunt într-un cuplu sau au venit cu un prieten sau coleg.
De unde sunt membrii?
La întâlnirile în sala de training, au venit din orice colț al Bucureștiului și chiar din județe apropiate: Argeș, Ilfov, Prahova, Giurgiu.
La întâlnirile online, la grup s-au alăturat membri din mai multe județe (Bistrița, Cluj, Suceava, Constanța, Iași, Alba, Oradea) și mai multe țări: Franța, Germania, Belgia, Grecia, Italia, Republica Moldova, Suedia, Statele Unite ale Americii, Turcia.
Şi-au dorit să fie membri ai grupului pentru a parcurge cursul nu pentru că sunt violenţi, ci pentru că doresc să aducă armonie în relaţiile pe care le au cu colegii sau cu cei dragi, partenerul, părinții, copiii, prietenii.
Cum, cât și când se desfășoară întâlnirile grupului ?
- Vor fi două grupe separate:
– Grupul cu întâlniri fizice în sala din București
– Grupul online cu întâlniri pe Zoom - 14 întâlniri săptămânale de curs, + 2 Grok Party sau întâlniri de comunitate = 16 întâlniri.
Este recomandată participarea la toate sesiunile de curs deoarece au noţiuni ce se leagă între ele de la o sesiune la alta, iar participarea la întâlnirile de comunitate este opțională. - Întâlnirea durează 120 – 150 minute, în funcţie de dinamica grupului
- Zilele fixe:
– marți seara 19:00 – 21:30 pentru grupul fizic
– miercuri seara 19:00 – 21:30 (ora României) pentru grupul online.
Programul Grupului de Studiu – LIVE
Programul celor 16 întâlniri (14 cursuri şi 2 Întâlniri de comunitate), astfel:
Întâlnirea 1: prezentarea elementelor CNV şi bonding de grup (eveniment deschis)
Întâlnirea 2: capitolul 1 – Dăruirea din inimă
Întâlnirea 3: capitolul 2 – Comunicarea ce blochează compasiunea
Întâlnirea 4: capitolul 3 – Să observăm fără a judeca
Întâlnirea 5: capitolul 4 – Identificarea şi exprimarea sentimentelor
Întâlnirea 6: capitolul 5 – Asumarea responsabilităţii sentimentelor noastre
Întâlnirea 7: capitolul 6 – Cerem ceea ce ne-ar putea îmbogăţi viaţa
Întâlnire de Comunitate: weekend, opțional, gratuit
Întâlnirea 8: capitolul 7 – Ascultarea empatică
Întâlnirea 9: capitolul 8 – Puterea empatiei
Întâlnirea 10: capitolul 9 – Conectarea plină de compasiune cu propria persoană
Întâlnirea 11: capitolul 10 – Exprimarea deplină a furiei
Întâlnire de Comunitate: weekend, opțional, gratuit
Întâlnirea 12: capitolul 11 – Folosirea forței în scopul de a ne proteja
Întâlnirea 13: capitolul 12 – Eliberarea noastră şi consilierea celorlalţi
Întâlnirea 14: capitolul 13 – Exprimarea aprecierii în CNV + Celebrarea grupului
Fiecare întâlnire va fi interactivă şi intensă, iar împreună vom co-crea spațiul de învățare și practică căci energia şi buna-dispoziţie de la întâlnire vin şi prin implicarea participanţilor.
Pachetul START – 1500 lei
– accesul pe parcursul a 4 luni la 14 întâlniri curs live într-un cadru organizat
– exerciții pentru fiecare întâlnire
– caiet de curs pdf
– înregistrarea audio a întâlnirilor de curs
BONUS:
– 4 sesiuni individuale1:1 cu trainerul (pentru verificarea progresului și clarificări) în valoare de 700 lei – gratuit
– 2 întâlniri de comunitate
Pentru plata în tranșe:
– în 2 tranșe: 850 lei la începerea cursului, 800 lei în a doua lună (total 1650 lei)
– în 3 tranșe: 600 lei / lunar în 3 luni consecutive (total 1800 lei)
Pachetul STAR EMPATIC – 2000 lei
include tot Pachetul SUPORT +3 Sesiuni de life coaching 1:1 (în valoare de 750 lei)
Sesiunile de life coaching le poți efectua până la sfârșitul celor 4 luni de program și poți alege să lucrezi orice tematică în cadrul sesiunii de coaching (relații, carieră, etc).
Reducerile de care poţi beneficia:
Share with a friend
Împarți și împărtășești multe cu prietenii și colegii: bucurii, tristeți, provocări, nedumeriri, chiar și calorii. De multe ori experiențele comune prin care treci cu ei te apropie și îi transformă în prieteni.
De ce nu ați trăi împreună și o experiență de învățare?
Te invit să te înscrii împreună cu un prieten sau coleg și veți salva fiecare câte 150 lei reducere. Deci va fi 1350 lei/ persoană (în loc de 1500 lei )
It takes two to tango
Pentru că dorinţa noastră este să avem relaţii armonioase şi să vorbim „aceeaşi limbă”, facem loc pe ring să dansăm în paşi NVC și cu partenerul sau partenera.
Înscrie-te împreună cu partenerul/partenera, iar unul din voi va beneficia de un preț infinit așa cum poate fi și comunicarea:
888 lei (în loc de 1500 lei ) plus participare gratuită la Grok Party.
Alege pachetul pe care ți-l dorești și vom stabili împreună reducerile de care poţi beneficia și modalitățile de a plăti (vezi aici) integral sau în tranşe.
- pe 06 noiembrie– este programată o întâlnire online prezentare generală a grupului, este un eveniment deschis publicului atât celor care s-au înscris, cât și celor care sunt curioși sau indeciși. Întâlnirea va dura 90 – 120 de minute și va avea 3 părți:
1. prezentarea cadrului de desfășurare a grupului (detalii despre trainer, despre platforma pe care o vom folosi (Zoom), despre modul general de desfășurare a grupei
2. O scurtă introducere în CNV și efectuarea unui exercițiu de auto-reflectare în care vom trece prin pașii CNV
3. întrebări și răspunsuri despre curs.
Această primă întâlnire fiind un eveniment deschis, poate participa oricine e interesat de comunicarea nonviolentă, indiferent dacă a achitat contribuția pentru participarea la grupă sau nu. Deci… poți chiar să mai inviți pe cineva dacă știi că ar putea fi interesat. - Întâlnirile de grup încep astfel:
– întâlnirile grupului fizic vor fi marți, 12 noiembrie, 19:00 – 21:30.
– întâlnirile grupului online ce vor fi miercuri, 13 noiembrie, 19:00 – 21:30 (ora României).
Nu ezita să întrebi dacă și când te poți alătura unui grup.
Ce spun participanții despre program:
„Programul ăsta e mama CNV-ului pentru mine! În fiecare săptămână adăugam câte un strat și e foooarte fain procesul de cunoaștere; mi se așează lucrurile foarte bine mai ales când împărtășesc experiențele mele, iar când îi aud și pe ceilalți cu experiențele lor e un extra layer.
Vali, coach
Când mă gândesc cum am evoluat eu de-a lungul cursului, e o schimbare foarte palpabilă. CNV-ul a început să facă parte din ființa mea. I am a very happy person în urma acestui curs”
„Recomand cu multă caldură acest grup de studiu. Este o ocazie extraordinară de a crește, de a învăța și de a-ți dezvolta capacitatea de empatie și de iubire, într-un cadru relaxat, plin de blândețe și bunăvoință și cu ajutorul unor resurse variate și placute. Grupul de studiu este un loc de acceptare, de susținere și de conectare cu ceilalți.”
MM, Consultant fonduri și proiecte europene
„Am fost la traininguri la care am fost o dată și chiar dacă am plecat entuziasmată, apoi nu am mai continuat, însă grupul ăsta chiar ajută la schimbare !”
AM, research analyst
„Am participat cu mare drag și entuziasm la întâlnirile Grupului de studiu Comunicarea Nonviolentă. Această participare, dialogurile cu Lăcrămioara și cu ceilalți participanți, mi-au permis să înțeleg mai bine etapele Comunicării nonviolente. Mi-am clarificat, în plus, că oricâtă măiestrie ai avea în mânuirea cuvintelor, acest gen de abordare a comunicării este cheia pentru a auzi și a fi auzit până la cele mai profunde niveluri. Am mai aflat că laudele/aprecierile, cât ar fi ele de pozitive, ascund de multe ori judecăți de valoare. Iar criticile și chiar furia pot fi exprimate nonviolent.Am încheiat acest ciclu un pic mai bun decât am fost la început.”
Decebal, inginer.
Poți vedea aici imagini cu câţiva dintre membrii comunităţii și multe alte împărtășiri ale lor:
https://www.lacramioaraocunschi.ro/index.php/testimoniale/
Te invit să te înscrii.
Înscrie-te liniștit/ă! Înscrierea nu presupune un angajament de plată, ci că urmează un interviu de descoperire în care îți aduc mai multă claritate despre întâlnirile grupului și în care ne cunoaștem.
Completarea nu presupune un angajament de plată, ci acordul de a fi contactat pentru a avea un interviu, în care să avem mai multă claritate legat de așteptările și angajamentul reciproc pentru a avea o experiență hrănitoare. Îți voi împărtăși cum decurg întâlnirile și stabilim și modalitățile de plată. De asemenea, este o ocazie să îmi împărtășești intenția cu care vii și perioada sau zilele cele mai potrivite pentru tine pentru a participa la un grup.
Înscriindu-te, îți trimiți intenția în Univers de a participa la grup. Și știi cum se spune: că și Universul va conspira pentru a face ca lucrurile să se întâmple. Te încurajez, deci, să te înscrii. Nu știi cum se așează planetele pentru a îți crea cel mai potrivit context pentru tine.
Despre Lăcrămioara Ocunschi, coach, trainer și facilitator
În 2016, în cadrul Academiei de Leadership de la Cercetașii României, am descoperit întâmplător Comunicarea Nonviolentă. Pentru mine a fost ca şi cum m-am regăsit pe mine, aducându-mi un sentiment de “acasă”. Conectarea cu mine m-a ajutat să mă înţeleg şi mai ales să îmi îmbunătăţesc cea mai importantă relaţie: cea cu copilul meu. De atunci o studiez cu emoţie, curiozitate, bucurie şi entuziasm, participând la cursuri, citind articole şi cărţi, ascultând materiale, reflectând şi străduindu-mă zi de zi să o pun în practică în familia mea sau cu colegii şi partenerii mei. Am o experienţă de 20 ani în management, marketing şi comunicare în companii nationale şi internationale, iar în ultimii ani, mi-am folosit abilităţile pentru a mă implica mai mult în îmbunătățirea vieții copiilor, tinerilor şi adulţilor, în susţinerea educaţiei acestora, precum şi în apărararea și promovarea drepturilor umane, fiind trainer şi membru activ în diferite ONG-uri din România.
În 2018, am început să facilitez ateliere de CNV pentru copiii cercetaşi, precum şi pentru adulţi. Am organizat în Bucureşti un grup de studiu pentru Comunicarea Nonviolentă, iar apoi am decis să îl continui într-o formulă îmbunătăţită. Experienţa din facilitarea a zeci de activităţi de educaţie nonformală pentru copii la cercetaşi şi nu numai, m-a inspirat şi mi-a dat încredere să lansez, în 2019, proiectul Şcoala de Dresat Dragoni, un proiect ce aduce ateliere de CNV în şcoli și în comunități.
Pentru mine Comunicarea Nonviolentă a devenit un stil de viaţă pe care vreau să îl transmit mai departe, scopul meu fiind de a contribui la crearea unei comunităţi empatice, care să cunoască şi să practice CNV.
Ce spun participanții despre trainer:
Sunt recunoscătoare pentru întâlnirea cu Lăcrămioara! Cu multă dibăcie, blândeţe şi eleganţă, ne-a ghidat în această călătorie, lăsându-ne să descoperim singuri esenţa din spatele cuvintelor. Am apreciat mult atenţia ei la detalii şi modul în care a dat sens întâlnirilor din spatele ecranelor!
Adela, Trainer și facilitator
Lăcrămioara este sufletul acestui grup de studiu, acestui spațiu extraordinar pe care îl creează și îl susține cu foarte multă blândețe și dăruire, iubire de oameni și putere de conectare. Lăcră te face să te simți în largul tău și acceptat așa cum ești, este de o generozitate cum rar am întâlnit, dar și de o modestie la fel de mare. Este pasionată de ceea ce face, o zână a comunicării nonviolente!
MM, Consultant fonduri și proiecte europene
Facilitatorul este transparent, chiar te îndrumă pas cu pas sa îți restructurezi modul de exprimare, aduce informații în plus față de carte și creează conexiune în grup.
Ana, Consultant IT
Mai jos poți vedea imagini cu câţiva dintre membrii comunităţii și multe alte împărtășiri ale lor. S-ar putea să îți aducă un zâmbet mare unele împărtășiri.
Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre mine în calitate de trainer și facilitator al altor cursuri, vă invit să citiţi aici
Garanție
Dacă după participarea la primele 3 întâlniri ale grupului, crezi că nu rezonezi cu acest grup și curs, poți să trimiți un email și ți se va restitui avansul achitat.
De unde iei cartea Comunicare Nonviolentă- Un limbaj al vieţii de Marshall Rosenberg?
- O iei din raftul din biblioteca ta, dacă o ai de ceva timp
- Faci o vizită în marile librării
- Comanzi online de pe www.comunicarenonviolenta.ro, elefant.ro, libris.ro, Carturesti.ro, emag.ro
Nu te îngrijora dacă nu ai cartea până începe întâlnirea grupului; vei primi suport.
Comunicarea Nonviolentă mă ajută zi de zi să îmi creez și consolidez relații bazate pe încredere, respect, empatie și colaborare. Mi-a adus mai multă bucurie şi armonie în viața de familie, în business şi nu numai.
Ce zici? Te alături unui grup de studiu?
Lăcrămioara Ocunschi
Pachet COMMUNITY ANGEL– plătește un loc în așteptare
Alege să oferi o sumă între 500 – 1500 lei pentru locul în așteptare! Astfel contribui la accesul unei persoane cu posibilități financiare reduse. La toate grupele am avut participante, care au fost susţinute să participe cu o contribuție simbolică. Pentru mine este o misiune să susțin femeile vulnerabile, în special femeile văduve cu copii. Deci poți contribui la a aduce mai multă blândețe și compasiune în viața unei persoane.
La rândul meu, pentru gestul tău îți voi oferi sesiuni de coaching personalizate.
Te invit să urmărești noutățile grupului pe profilul de Instagram și pe pagina de Facebook Grup de Studiu Comunicare Nonviolentă: https://www.facebook.com/grupcomunicarenonviolenta
Nu uita să te alături și comunității din grupul închis Grup de Studiu Comunicare Nonviolentă !
Pentru mai multe detalii scrie-ne pe email nvcgroupstudy@gmail.com
fcc649
Înscrieri aici: https://goo.gl/forms/3ApRWsFofmkgsfb32